Wat fijn als u Shapefiles aanlevert!
Om een beslissing te kunnen nemen over een aangevraagde subsidie heeft Groen Ontwikkelfonds Brabant een tekening met geometrie nodig. Die kunnen wij maken op basis van de schets die u heeft aangeleverd. Maar als u tijdens het opstellen van het projectplan GIS-tekeningen heeft gemaakt, ontvangen wij daar graag de Shapefiles van. Die zijn extra waardevol als ze voldoen aan de volgende punten:
- Gebruik de kadastrale begrenzing van de percelen als basis van de tekening
De kadastrale kaart vindt u https://atlas.brabant.nl/arcgis/services/kadaster/MapServer/WFSServer?request=GetCapabilities&service=WFS of PDOK. Heeft u problemen met het verkrijgen van de juiste geometrie? Neem dat contact op met ons op. - Natuurtypes voor alle in te richten delen conform indeling en naamgeving van Bij12: https://www.bij12.nl/onderwerpen/natuur-en-landschap/index-natuur-en-landschap/natuurtypen/ (dus niet ‘Grasland met bomen’ of ‘gemengd bos’ maar ‘N12.02 Kruiden- en faunarijk grasland’ of ‘N15.02 Dennen-, eiken-, en beukenbos’)
- Als u kruiden- en faunarijk grasland wilt realiseren dan moet minstens 5% bestaan uit landschapselementen, bij voorkeur opgesplitst in bestaande en nieuwe elementen.
- Elementen die niet voor subsidie in aanmerking komen, zoals bestaande natuur, een schuur of verhard pad worden niet opgeteld bij de totale oppervlakte van de te realiseren natuur. We zien ze wel graag terug in het Shapefile.
Het opsplitsen van de kaart met een ‘splitting tool’ zorgt voor de juiste projectie, zonder overlappende vlakken en gaten.
De kaart kunt u opsturen naar info@groenontwikkelfondsbrabant.nl als Shapefile of als Gdatabase, beiden als ZIP-bestand.
Onderstaand een voorbeeld van een kaart en tabel.

